Pod koniec października, uczniowie klas II- VIII oraz dzieci z oddziału zerowego wzięły udział w corocznej akcji, która służy poszerzeniu wiedzy na temat roli śniadania w codziennej diecie.
Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie wraz z wychowawcami przygotowali pyszne i zdrowe śniadania. Wyposażeni w różnego rodzaju akcesoria kuchenne wszyscy zabrali się za krojenie. Na stole królowały różnorodne warzywa i owoce, nabiał oraz pieczywo. Ze zdrowych produktów powstały pożywne kanapki, kolorowe sałatki oraz apetycznie wyglądające szaszłyki.
Wspólne przygotowywanie i spożycie śniadania sprawiło wszystkim wiele radości. W ten sposób uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania i dowiedzieli się jak dbać o prawidłowe nawyki żywieniowe oraz , że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i dzięki niemu mają energię do nauki, lepiej koncentrują się podczas lekcji i mają siłę do zabawy.